mandag 4. juli 2011

Priorat og tapas

Kona hadde lagd ekte spansk tapas og kjøpt inn denne lille godbiten som matfølge. En veldig god match!


Clos de Tafall 2007, Priorat, Spania
55% Grenache, 20% Carignan, 25% Cabernet Sauvignon, 1 år på amerikanske fat.

Farge: Dyp rustrød med antydning til oransje kant.
Duft: Tydelig tobakkspreg, noe ristede hasselnøtter, ganske eikete/vaniljeaktig. Etterhvert kommer også endel frukt med solmodne moreller, noe grillet paprika og solbær. Undertoner av varm, støvete jord og tomatplante i drivhus.
Smak: Sursøtt, ganske fruktig anslag. Fortsetter med veldig bløte, men likevel markerte tanniner. Fin og avstemt frukt hele veien. Tobakk- og jordpreget finish med flott balansert syre som sitter lenge i (20+ sekunder). Tydelig "varm" stil.

Nær perfekt match til blandet, "original" spansk tapas med manchego, chorizo, albondigas, patatas bravas, artisjokker, grillet søtpaprika og jamon iberico. Deilig! Anbefales! (88-89 poeng)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar