søndag 6. mars 2011

Mat og vin - Innocenti Rosso di Montepulciano 2007 & kalkunfilet med pasta og fennikkel/spinat-saus

På fredag hadde kona virkelig disket opp med noe snaddermat, nemlig ovnsbakt kalkunfilet med fennikkel- og spinat-saus med pasta. Nam! Til dette hadde hun kjøpt inn en Rosso di Montepulciano fra produsenten Vittorio Innocenti i Toscana - en produsent jeg har smakt flere ganger tidligere.


Farge: Dyp rubinrød med antydning til lysere kant.
Duft: Umiddelbart litt vestsidebordeaux-aktig nese med eikefat, blyantspiss, lakris og eksotiske krydder. Etterhvert kommer et mer "italiensk preg" med modne kirsebær og noe grønt vegetalt som av gress eller høy.
Smak: Flott fruktig anslag med passe markerte tanniner. Mild og god - faktisk nesten litt saftig preg. Ikke så lang ettersmak, men sitter godt og føles varm og god på finish.


En fin match til maten, selv om jeg innerst inne kanskje kunne ønsket meg enda litt mer fruktighet. En veldig god vin til prisen (139,-) og en veldig bra matvin. Kjøper sikkert noen flere av denne!



82 poeng.

Mmm! Veldig godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar