lørdag 9. april 2011

Blanda drops

Korte notater på noen viner drukket den siste tiden:

Château du Tetre 2003 (Fronsac AOC)
Er nå utgått på polet, men jeg kjøpte denne flasken i fjor en gang, som en rest av et parti. Fra den varme og "ekstreme" årgangen 2003.

Farge: Fin dyp rubinrød, god gjennomskinnelighet og antydning til lysere kant.
Duft: Først noe lukket, for deretter å utvikle en relativt moden og litt søtlig duft av blåbær, sopp og nøtter i glasset. Tydelig merlotdominert med litt jordlig preg og undertoner av sjokolade.
Smak: Bløtt og fruktig anslag med veldig snille tanniner. Fin og rund munnfølelse med mer blåbær og litt nøtteaktig trekrydder på finish. Sitter i en liten stund.

Fint moden vin som nok ikke blir noe bedre enn dette. Fin og rund - god for hva den er, uten å være veldig avansert.

84 poeng.
---
Grand Fief de la Cormeraie, Muscadet Sèvre et Maine Sur Lie 2009
Relativt billig vin fra Loire (110,- på polet). 100% Melon de Bourgogne

Farge: Lys strågul.
Duft: Noe honning og sitrusfrukter. Ikke den mest uttalte duften på denne.
Smak: Noe fruktig anslag med sitrus og grønne blader. Mister litt fokus underveis og ender litt vannaktig og halvslapt i munnen. Noe ettersmak, men ganske ubestemmelig smaksbilde.

En rar, men god hvitvin som på en måte mangler litt særpreg. Den er god, frisk og føles tørr, men har likevel et litt vannaktig preg som gjør at den nesten føles halvtørr. Ikke lett å bli klok på. Står på flaska at dette er lagringsverdige saker. Skjønner ikke helt det, men hadde jo vært moro å legge vekk noen, vente litt og se - prisen er det i alle fall ikke noe å si på!

79 poeng.
---

Château Croizet-Bages 2007, 5ème Cru Classé Pauillac
"Billig" klassifisert vestside-bordeaux fra den klassiske kommunen Pauillac. Druesammensetning ukjent.

Farge: Dyp mursteinsrød med antydning til oransjerosa kant.
Duft: Noe krydderpreg med kanel, nellik og treverk. Litt grønn paprika, blåbær og solbær. Ikke helt heldig klorlukt langt bak, samt et litt vammelt, vannaktig preg.
Smak: Tørt anslag med litt mer krydder og usukret solbærsaft. Ikke mye tanniner å snakke om. Alkoholen føles litt brennende i munnen (13%). Noe bitter og ubehagelig "grønn" ettersmak.

En lite vellykket vestsidebordeaux som understreker problemene med 2007-årgangen. Kunne sikkert ha ventet noen år med å drikke denne, men det er ærlig talt ikke mye som taler til denne vinens fordel med tanke på lagringspotensiale. Velg en annen vin fra Pauillac i denne årgangen!

64 poeng.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar