tirsdag 26. april 2011

Klassisk kombinasjon - lam og Rioja!

I påsken skal man unne seg det beste, heter det. Det er også hva jeg og fruen gjorde på påskeaften. Det trenger ikke være avansert heller! Til påskelammet er det like greit å være traust og tradisjonell. Man tar noen skiver lammelår (ferdig oppskåret) og ymse rotgrønnsaker som marineres i en blanding av rosmarin, timian, hvitløk, salt og olje. Grønnsakene får stå en stund for seg selv i ovnen, før lammeskivene freses raskt i panna og får 35-40 minutter til sammen med grønnsakene på medium (175°) temperatur. Vanskeligere er det ikke!
Enkelt, men fantastisk godt!
Til dette drikker man følgende:

Conde de Valdemar Gran Reserva 1995 (magnumflaske), Bodegas Valdemar, Rioja
Farge: Lys mursteinsbrunrød med klar oransjerosa kant. Innholdet i glasset blir noe mørkere etterhvert som man jobber seg dypere ned i magnumflasken...
Duft: Flott modent preg av modne jordbær, kokos, vanilje, svart pepper, velbrukt skinnsalong og spekeskinke. Litt jordlige undertoner med et nesten søtlig preg. Litt avdempet, men likevel kompleks duft som utvikler seg i glasset.
Smak: Veldig "silky" og bløt munnfølelse med helt nedslepne tanniner og flott "eikeparfyme" med masse flott vanilje, overmodne jordbær, noe kirsebær og litt tobakk. Veldig flott modent preg med akkurat passe mengde krydder og fylde. Lang og elegant ettersmak som sitter som en "røyk" i ganen i minst 20 sekunder etter at slurken er svelget.

En perfekt moden Rioja som går helt perfekt sammen med lammet. Denne vinen var så god at det var vanskelig å ikke stadig etterfylle i glasset og drikke i store, herlige slurker... Meget bra!

91 poeng.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar