søndag 3. april 2011

SN: Château Poujeaux 2007

65% Cabernet Sauvignon 30% Merlot 5% Petit Verdot. 12 måneder på fransk eik, hvorav 30-40% er nye fat hvert år.

Moulis en Medoc-kommunens kanskje mest kjente slott, forutenom Chasse-Spleen. For tiden ikke klassifisert (bærer kun tittelen "Grand Vin"), men gikk tidligere under den idag relativt forvirrende og inkonsistente Crú Bourgeoise-klassifiseringen. Fra den mildt sagt variable årgangen 2007.

Farge: Flott dyp rubinrød, med gjennomskinnelig men mørk midte. Ikke noe særlig kant å snakke om.
Duft: Elegant og "luksuriøs" duft av skogsbær, kirsebær, blyantspiss, ristede hasselnøtter, sopp og eik. Meget tiltalende duft med subtile undertoner av mørk sjokolade!
Smak: Fruktig og bløtt anslag med mer bær, som kanskje tenderer mer mot blåbær eller kirsebær. Strammer seg opp i munnhulen og tanninene blir mer tydelig. Litt ganetørkende finish med eike/-trearomaer. Nesten litt pepperaktig. Ikke den lengste ettersmaken, men totalbildet oppleves likevel som velbalansert, med fin syre og befriende lite av de "grønne" (u)notene 2007-årgangen har blitt kritisert for.

En flott "mellomklasse"-bordeaux som ikke bærer nevneverdig preg av den vanskelige årgangen. Relativt tilgjengelig nå, men det anes et visst potensiale her, så ingenting i veien for å la denne ligge i 2-5 år til.

86 poeng.

2 kommentarer:

  1. Jeg synes Ch.Poujeaux jevnt over leverer god kvalitet for prisen. Kjøper den når jeg kommer over i Danmark eller Tyskland til ganske sympatiske priser.. 07 er vel noe ala 97? Dvs generelt tidlig tilgjengelig?

    SvarSlett
  2. Generelt regnes vel 2007 som en ganske mye bedre årgang enn 1997 - spesielt i Pessac-Leognan er den jo en ganske god årgang. Nå skal jeg ikke skryte på meg å drukket veldig mye av 2007 bordeaux, men det jeg har vært borti har vært alt fra helt OK til godt over middels bra viner. Men at det er en årgang som vil være tilgjengelig tidligere enn f.eks 2006 og 2008 har du nok helt rett i.

    SvarSlett