tirsdag 22. februar 2011

SN: La Dame de Malescot 2007


Åpnet en av disse under en middag på søndag. Vet svært lite om denne vinen bortsett fra at det er andrevinen til Château Malescot Saint Exupery (3eme Cru Classé) fra kommunen Margaux i Bordeaux. Den stammer også fra den ujevne og vel ikke helt vellykkede 2007-årgangen. Pris i EU ca 15 €.

Åpnet og dekantert i ca 1 time før servering.

Farge: Dyp mørk rød, tett og fin farge uten nevneverdig kant.
Duft: Fint cabernetpreg med solbær, blyantspiss og ganske markant eik. Tydelig bordeaux, dette. Har imidlertid også endel "grønne" undertoner, med innslag av stangselleri og gress.
Smak: Kjølig, stram frukt med dominans av solbær. Litt "prikkete" tanniner som stikker seg litt for mye ut. Ganske eikete med en sentral strek av vanilje gjennom hele munnfølelsen, som oppleves som noe tynn. Ettersmaken er stram og tørr og ikke helt uten et visst bitterpreg. Ikke den lengste finishen på denne.

Ikke den mest spennende vinen, dette. Tydelig at det er en vestside-bordeaux, men heller ikke mer. Ikke så åpen duft på denne, og smaken virker litt innadvendt og uten tydelig retning. Helt OK for hva den er, men det finnes mer spennende bordeaux-vin enn dette. Åpnet muligens denne for tidlig, men det var også den eneste flasken jeg hadde. Kanskje like greit...

78 poeng.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar