lørdag 26. februar 2011

3 kjappe

Noen viner smakt den siste tiden. Ingen bilder denne gangen.

Gallo Family Vineyards Zinfandel 2009:
Farge: Medium mørk blårød, ingen tydelig kant.
Duft: BBQ-saus, vanilje, lakris, overmodne plommer og bjørnebær. Kunstig preg.
Smak: Veldig daff og nesten vandig munnfølelse med kunstig, lettkokt frukt i retning bjørnebær og litt solbær. Ørlite krydder og Panda-lakris. Mer BBQ-saus og eikevanilje. Svært kort/ikke-eksisterende finish.

Enkel og nesten litt vulgært kunstig vin. Men hva får man for 65 SEK på Sveriges kanskje dårligste Systembolag (Strømstad)? Kan til nød drikkes. Hadde sikkert gått godt sammen med en BigMac-meny fra McDonalds.

62 poeng.
---
La Cabotte Côtes du Rhône Colline 2009:
Farge: Mellomlys rød, gjennomskinnelig, rubinfarget.
Duft: Krydderurter i retning timian, basilikum og lavendel. Litt pepper og rått viltkjøtt. Ganske forsiktig nese.
Smak: Mer krydder og markant pepper. Fin og rund rød frukt i retning rips og fersk tyttebær. Ikke så lang ettersmak, men fin munnfølelse med veldig forsiktige tanniner.

En god, men kanskje litt enkel Côtes du Rhône. Sikkert fin til litt vilt-mat, men god å drikke alene også. Bra for hva den er.

79 poeng.
---
La Croix du Beaucaillou 2008:
Farge: Dyp, tett svartrød med flott mørkerødt skinn. Ingen synlig kant.
Duft: Vanilje-eksplosjon! Men på en elegant og meget krydret måte. Tenk fersk vaniljestang av edleste slag. Flott og edelt treverk - som å stikke nesa inn i en trestamme av utrydningstruet treslag. Blyantspiss og mørk, tett frukt i retning blåbær, bjørnebær og solbær. Utrolig flott duft som bare utvikler seg mer og mer i glasset.
Smak: Krydder og vanilje med svært konsentrert, tett og mørk frukt i retning blåbær og solbær. Sitter som et skudd! Stram, tørr og tanninrik - men likevel uten at munnhulen krymper seg. Utrolig vital munnfølelse med "behersket power". Denne vinen lover utrolig mye, men er likevel fantastisk å drikke nå - sin unge alder tatt i betraktning.

En helt fantastisk flott vin til å være en andrevin fra Château Ducru-Beaucaillou. Blir garantert enda bedre med lagring, men drikker som sagt veldig bra allerede nå. Denne vinen formelig skriker etter en langtidsstekt entrecôte... Jeg venter nok rundt 10 år før jeg spretter neste flaske.

90 poeng, sannsynligvis mer om 10 år...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar